lördag 8 november 2008

Bulvanjakt på orre & Lockjakt på räv.

Jag och Berndt var och kollade in den nya jaktmarken vi har kommit över. Vi for från Umeå 06:15 för att åka till myren som vi spanat in på kartan/flygfotot. Det börjar bra för när vi kommit in en bit på marken och har enligt gpsen 500 meter kvar till vi ska parkera så håller vi på att köra på en tjädertupp.

Vi parkerar bilen vid 7-tiden och börjar forseringen genom gammhygget, för där var det tätt, och skrämmer givetvis upp en orrtupp. Väl nere på myren går det snabbt att komma igång och få upp bulvanerna, teleskopspöna är gunt värda, ska skaffa mig ett 7 meters så jag kommer upp lite högre bara. Vi lockar med orrpipan i ca 20 minuter men får inget svar. förmodligen är det det dåliga vädret som gör att fåglarna trycker. Vi byter pipa och försöker med räven istället, inget resultat.

Vi bryter för fika och går upp till bilen (500 meter genom snårigt gammhygge) och fikar. Fram kommer thermosar med the & kaffe, gasolbrännaren startas och en burk bullens öppnas. När allt är slut så beslutar vi oss för att försöka på räven en gång till, vi har sett ut en annan mark på kartan som ser givande ut, en åkerplätt som ser ut som ett dogleg (golfterm) 200 meter lång och 70-80 meter bred. Efter ett stund lockande kommer lavskrikan och skatorna flaxandes och kraxandes, en landar 30 meter ifrån mig, så ljudet från pipan måste låta bra =)
Tyvärr händer inget mer och vi bryter för att åka hem igen.

1 kommentar:

U.R sa...

Väntar på lite snö här så det går att locka lite räv!

Lockade fram en härom dagen hemma vid huset. Var ute och skulel hämta ved och hörde en räv som skrek. Blåste ett par gånger innan han kom som ett jehu på vägen! :)